Alltid i takt med modern medicin

Innovativa limlösningar för medicinska användningsområden

Den medicinska utvecklingen har gjort att saker som var otänkbara för några år sedan är möjliga idag. En del av denna utveckling står högkvalitetslimlösningar för. När man limmar hud är tillförlitliga och hudvänliga limsystem nödvändigt – liksom en progrssiv samarbetspartner och limsystemleverantör. Lohmann tillverkar individuella limsystem som främjar såväl patientkomfort som tekniska limmöjligheter. Behandlingsmetoder inom områdena medicinsk diagnostik, allmänkirurgi och ostomi har kunnat förbättras avsevärt.

Med ”Bonding Engineers” från Lohmann har du oändliga användningsmöjligheter inom medicin och tillgång till globala specialister för att utveckla en skräddarsydd produkt tillsammans. Lohmann använder sig av omfattande kunskap från olika industribranscher.

Erfarenheter som kommer till användning även inom medicin. Till exempel i form av hög processäkerhet, modern tillverkningsteknik och individuell kundrådgivning.

Medicinsk diagnostik blir allt viktigare eftersom den med precision kan tilldela undersökningsresultaten för en patient. Det finns många olika metoder för att identifiera en sjukdom eller göra en upptäckt.


Vid biosensorer för identifiering av ämningsomsättningsprodukter (t. ex. för blodsockermätning, för mätning av urea eller kolestorolvärden), EKG-elektroder eller diagnosövervakningssystem – Lohmann har passande limlösning för nästan alla typer av användning. Högkvalitetslimlösningar ger ett otal möjligheter för att utveckla tillförlitliga och innovativa testsystem.


Lohmann kan erbjuda både biologiskt inaktiva lim och biokompatibla akrylatlim som är särskilt utformat och stansat efter dina önskemål.
Vid glukosövervakningssystem är samspelet mellan de enskilda användningsområdena avgörande: Lohmann erbjuder komplett limteknisk support vid fixering av sensorn, katetrar på hud eller andra system på patienten.


Biosensorer, oftast optisk-spektroskopiska sensorer, är ett oumbärligt verktyg för att påvisa biomolekyler som proteiner eller DNA samt biopartiklar med hög sensitivitet. Lohmann kan erbjuda precisa stansningar som inte interagerar med omgivande substanser och därmed främjar en exakt analys.


Kunder över hela världen väljer våra limlösningar för att användningen ska fungera smärtfritt och hudvänligt under en längre period.

Content_Medical_LateralFlow

Lohmann har kontinuerligt bevisat sin kompetens vid bearbetning av olika material, som folie och lim för diagnostiska testremsor. Det handlar om testsystem för identifiering av olika analysenheter, som urin, saliv, blod eller blodsocker.


Tejpen (ensidig, dubbelhäftande eller transfer) består av lim som är speciellt anpassat till kraven inom in-vitro-diagnostik (IVD). De är biologiskt inaktiva och reagerar inte med omgivande substrater, som cellulosanitrat.

Content_Medical_Biosensor

Som support vid utveckling och produktion av till exempel biosensorer kan Lohmann erbjuda inte bara mångårig erfarenhet och individuella limlösningar, utan också precisa stansningar. De uppvisar µm-precisa toleranser och levereras i olika storlekar beroende på kundens önskemål. Kunden kan välja bland olika liner- och behållarvarianter.


Tack vare detta har tillverkare av diagnostiska system ett brett urval av användningsmöjligheter.

Content_Medical_DrapeTape

Aseptisk omgivning är en grundförutsättning i operationssalen. Även operationsdukar måste anpassas till detta och garantera en säker fixering. Tejp från Lohmann är lämplig eftersom den är enkel att applicera och uppfyller medicinska standarder. Vid operation hjälper tejpen till att garantera ett sterilt operationsområde, vilket reducerar risken för postoperativa infektioner. Dessutom hjälper den till att skydda medicinska apparater från utträdande vätskor.


Lohmann tillverkar sedan flera år limlösningar för engångs- eller återanvänsningsbara operationsdukar. För båda användningsområden finns både dubbelsidig och ensidig tejp, som är lämplig för att appliceras på huden och som kan steriliseras.


Vi anpassar tejpen efter dina önskemål beroende på användningsområde. Dessutom tillverkar vi anpassade stansningar eller särskilda fingerlift-konstruktioner som bland annat förhindrar att tejpen fastnar i handsken när linern dras bort.
>

Content_MED_Gereat med..png

Medicinska apparater och instrument är idag fulla med hightech. Lika hightech är limförbanden mellan komponenterna. Det handlar om tejp som fyller speciella funktioner.


Beroende på användningsområde utvecklar Lohmann passande förbindelselösning som du kan integrera i din process.
>

Content_Medical_Stanzen

Våra passformade stansningar kan tillverkas i de mest skilda former och utföranden och för nästan varje materialförbindning.


ЯSjälvklart förfogar de över anspråksfulla utseendemässiga egenskaper och lägsta toleranser som ligger i μm-området.

Intresserad av att vet mer?

Kontakta då oss. Vi hj'lper gärna till.

This is a captcha-picture. It is used to prevent mass-access by robots. (see: www.captcha.net)
Medical Image Brochure.pdf
Medical Image Brochure.pdf

Mer dokumentation kan ni hitta i vår

download-area

Ni hittar en översikt av våra

certifikat här.

28.06.2017