Adhesivteknologi för förnybara energier

Debatten om kärnkraftsavvecklingen förtydligade det ännu en gång: Man kommer inte längre förbi förnybara energikällor. Ökad effektivitet och prestanda är utmaningarna som tillverkare måste ställa sig inför. Och just här spelar den innovativa limtekniken från Lohmann en viktig roll.

Ju säkrare och effektivare komponenter är sammanfogade med varandra, desto mer långlivat och kostnadseffektivt är hela systemet – helt oavsett om det gäller energiutvinning genom solcellsanläggningar, vindkraftverk och bränsleceller eller energibesparing med hjälp av moderna batteritekniker.

 Content_RE_Photovoltaikmodul.png

Lohmann sörjer för bästa inramningsvillkor: Våra högkvalitativa tejper garanterar en hög bearbetningssäkerhet vid limning av ramprofiler på solcellslaminat – från manuella till helautomatiska processer.

Content_RE_Anschlussdose.png

Våra direkthäftande formstansade delar är det perfekta valet för tätning och limning av kopplingsdosor till PV-moduler. Just den individuellt tillverkade geometrin säkerställer en högeffektiv bearbetning.

Content_RE_Backrail.png

Snabb montering och lång hållbarhet: Lohmanns monteringstejper är det idealiska valet för att förbinda tunnfilmsmoduler med ramverket. I kombination med en backrail-fixering är vår limteknik helt enkelt det intelligenta alternativet.

Contet_RE_Rotorblatt.png

Det blåser nya vindar i energibranschen. Därför är strömförsörjning genom vindkraft på frammarsch sedan beslutet om kärnkraftsavveckling. Då är det bra att veta att vår limteknik har bevisat sig på bästa sätt i produktionsprocessen av rotorblad, t.ex. vid fixering av skiktmaterial.

Intresserad av att veta mer?

Kontakta oss. Vi hjälper gärna till.

Kontaktformulär Förnybara Energier


Vidare information can du hitta i vår

download-area.

Du hittar en översikt av våra

certifikat här.